Чисто новото министерство на инвестиционното проектиране вече има свой уебсайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Порталът дава информация за самото министерство, нормативна уредба, неговата структура и администрация. Повечето раздели обаче са празни. В секциите бюджет, административни и нормативни актове се показва съобщение: „В момента липсва съдържание за тази страница. Заповядайте отново по-късно”.

Секцията "Новини" информира за свършеното и предстоящото във ведомството, като поместеният текст посочва приоритетите за периода юли-декември 2013 г.и целите за предстоящата година. Акцент на сайта е и издадената разпоредба от министър Иван Данов за незабавни законови действия в търговските обекти и молове, при които са констатирани нарушения.

В секцията има и информация за работата на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за пет месеца назад. Извършени са 3 729 проверки на строежи за установяване законосъобразността, установените нарушения са 47 и са издадени 344 индивидуални административни акта.

В раздела медийни публикации има и две интервюта на Иван Данов.