Новият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" ще е за инфраструктура, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос в кулоарите на парламента в петък, след като преди два дни обяви, че доверието в правителството ще бъде тествано регулярно.

След като няколко пъти вече Борисов критикува стила на обличане на регионалния министър Десислава Терзиева, той мотивира следващия вот на недоверие така:

"Тази жена с цикламовото (цикламено – бел. ред.) костюмче, вижте какви глупости говори - че разходите били ниски - сиреч, ние сме строили с малко пари магистралите, пречиствателните станции и жп линиите. С една дума - тя подготвя обществото, че трябва да отидат на високи цени. Като вдигат цената ли ще подкрепят бизнеса?”.

След това той призова отново управляващите да обяснят връзките си с бизнеса.

„Другата голяма лъжа е, че са закрити фирми по наше време. Имаше стотици хиляди мъртви фирми - ще видите колко фирми са плащали данъци 2009г. и 2012г.”, продължи Борисов.

Все пак той изрази съжалението си от наличието на „несъществуващ парламент”. „Това е провален парламент и провалено правителство. Той не може да съществува. Трябва да има незабавни избори”, добави Борисов. Затова и вотът щяло да го има, ако има парламент.

„Няма парламент. Седмици наред не съществува парламентът. Защо да внеса вот в несъществуващ парламент, неработещ, провален. За един път в месеца да ги събирам аз с вот – това не е правилно и няма да стане”, заяви бившият премиер.