Пореден ден продължава гражданското недоволство в Пловдив и Благоевград срещу назначените областни управители.

Благоевградчани изразиха позицията си против слагането на поста на Муса Палев от ДПС за областен управител, като десетки граждани се бяха събрали, за да не го пуснат до работното му място. Той обаче не дойде.

За кратко протестиращите обявиха „Победа” след пуснат слух за подадена оставка от страната на Палев, съобщи БТА. След като стана ясно, че информацията не е потвърдена те се върнали на протест. Пред bTV отрече да е освобождаван и заяви, че до няколко дни ще се яви на работа и ще се срещне с протестиращите.

В същото време ВМРО-БНД събира подписи под петиция до министър-председателя Пламен Орешарски за уволнението на Палев, съобщават организатори, уточнявайки, че са събрали над хиляда подписа.

С котка в клетка, пред областната администрация Пловдив изрази недоволството си срещу Венцислав Каймаканов. Хората блокираха възлово кръстовище сутринта на булевардите "Шести септември" и "Васил Априлов."

Неявяването на областния управител породи съмнение, че той може да е влязъл в сградата през друг вход и част от протестиращите поискаха да проверят. „Може да е добър в бизнеса си, но като областен управител трябва да има и други качества -да има популярност сред хората, да има политическа харизма и да има едно по-добро име”, коментира един от събралите се.

„Не съм против турците, аз съм срещу принципа. Трябва да има в една държава правила и ред, защо няма правила, защото те имат 2%, две места в областта,в града ни едно, защо трябва да ни наказват с този властолюбив човек”, заяви Божана Апостолова.

Заговори се отново за палатков лагер, но очевидно на този етап няма желаещи да спят на открито.

Служители на реда и охраната на областната управа не допуснаха хората и след преговори им разреши. Дрескодът на сградата обаче не позволи протестиращите да влязат, тъй като не били „облечени прилично.”