След обвиненията от страна на ДПС за чистка в държавната администрация, днес за партийна метла заговориха и от БСП. Според червените, уволнените вече са 570 и това се превръща в пандемия. ГЕРБ признаха за 18 нови назначения.

Татяна Ковачева от Враца е с 91% увреждания. Спечелила конкурс за младши експерт в областната управа, но била уволнена дни преди Деня на хората с увреждания.

„Когато отидох да попитам защо ме освобождават, госпожа Малина Николова каза „защото си назначена по време на предишното управление на БСП”. Николова отрича да е казвала подобни думи. Категорична е, че уволнението не е политическо, а експертно.

Днес името на Татяна Ковачева, която безпартийна, бе прочетено от БСП от парламентарната трибуна като част от политическата метла.

„Явно тази жена не е от ГЕРБ и е била от квотата на гражданите без политическа протекция. Жалко, че не виждате, че някои министерства се феодализират и, например в икономиката, се назначават футболисти, баничари и седесари”, заяви Мая Манолова.

„Уважението ми към парламента е достатъчно голямо за да кажа, че от тая трибуна не трябва да се изричат лъжи и неверни факти”, контрира вицепремиерът Румяна Бъчварова.

След скандала за уволненията, депутатите се скараха и за отсъствията на министри от парламентарен контрол. Оказа се, че към тях са се натрупали 137 въпроса и питания. Така опозицията успя да извоюва извънредно заседание във вторник, посветено само на контрола.