Евродепутатът Николай Бареков, който остана без парламентарна група в българския парламент, се обяви за съсипан от „такива лекета в политиката” като Христо Иванов.

В пряката си атака срещу правосъдния министър бившият телевизионен водещ предвеща, че Иванов няма да остане още дълго на този пост. В дъното на изказването му на висок тон в „Лице в лице” по bTV беше обвързването му с Цветан Василев и Делян Пеевски, осветлено от „Протестна мрежа”.

„Той (Иванов – бел. ред.) беше функционер на „Протестна мрежа” и написа компромат, съшит с бели конци. С това си купи поста на министър на правосъдието два пъти”, каза Бареков. По думите му Иванов е направил една „мръсотия”, с която е вкарал реформаторите в управлението, без да са си спечелили местата.

Отговорът на Иванов дойде минути по-късно в „Лице в лице”: „Това действие е напълно легитимно - на гражданин. Българското обществено и медийно пространство трябва да се изчисти от фантоми, за които не се знае кого представляват. Сигналът на „Протестна мрежа” поставяше въпроси, които се задават от много години, и които още нямат отговор”.

„С днешна дата Бареков е лесна мишена. Купиха му депутатите. Държавната машина направи страшен рекет върху мен и моето семейство. Е, сега дойде време да се плати сметката от тези, които седнаха на трапезата, без да са изкарали проценти. Народът не е гласувал за Христо Иванов”, продължи Бареков, който обяви, че е напът в тази история да спечели дела, включително срещу НАП.

В интервю за сайта „Гласове” Цветан Василев обяви, че се е срещал партийни лидери преди да избухне аферата „КТБ”. Бареков отрече той да е бил сред тях и заяви, че към днешна дата Василев дължи на фирмата му No Frame Media 5 млн. лв.