ГЕРБ скоро ще има нов депутат в Народното събрание – това развитие на нещата изглежда все по-вероятно, след като днес забъркалият се в няколко скандала Антон Тодоров обяви, че подава оставка.

За броени дни това е втори народен представител от управляващите, които иска да излезе от парламента. За разлика от случая с Делян Добрев, обаче, настроенията в парламентарната група на ГЕРБ са в посока Тодоров да бъде освободен веднага. Поне такава е неофициалната информация, с която bTV разполага. Решението ще стане ясно утре.

Тодоров, чиято кандидатура за председател на Комисията по досиетата предизвика сериозен обществен отпор, обяви намерението си да се оттегли след свое телевизионно участие, в което се държа подчертано остро с журналиста Виктор Николаев, а мнозина видяха в думите му и заплаха, че може да бъде уволнен.

Днес в отворено писмо депутатът отново се извини на всички, които е засегнал с думите си, които били превратно интерпретирани. „Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител”, написа Тодоров.

Той специално подчерта, че решението е лично негово и че ще продължи да работи за ГЕРБ.