Всички правят грешки и е важно не само да говорим за тях, но и да ги коригираме. Зад думите трябва да има действия. Около това се обединиха двама известни българи, които влизат в политиката – параолимпиецът Михаил Христов (БСП) и музикантът Калин Вельов (ГЕРБ).

В студиото на „Тази сутрин” те разказаха за пътя си до листите на двете най-големи български партии. „Аз се видях с Драго Стойнев, той е дългогодишен мой приятел, отидох при него за съвет. Платформата на БСП беше на масата, помолих го да ми я изпрати, върнах му някои предложения”, разказа Христов. Калин Вельов пък се запознал със зам.-председателя на ГЕРБ Йорданка Фандъкова покрай няколко музикални проекта, реализирани съвместно със Столичната община.

„Аз съм един социално отговорен човек и искам да помагам на обществото. Замислих се, че за да помагам, това трябва да се случи през политиката. Великите, големите неща се случват през политиката”, подчерта кандидатът от БСП. Той отбеляза, че като човек с увреждане познава социалната система и проблемите й отвътре.

„Това, което мен ме подтиква към навлизане в политиката, е моето желание да допринеса в културата и образованието, защото там има застой през последните години”, посочи на свой ред Калин Вельов. По думите му в момента имаме основен Закон за културата, „кърпен” 65 пъти и бюджет за нея, половината от който е за читалищна дейност, която сме допуснали да бъде фиктивна.

„Не бих критикувал, за мен е важно да се върши работа. Всеки е правил грешки, включително и БСП”, каза параолимпиецът. Музикантът допълни: „Имаме голямо разминаване между дими и реално свършена работа”.

Калин Вельов е в листата на ГЕРБ в 24 МИР-София, а Михаил Христов – в тази на БСП в 25 МИР.