При необходимост ще бъдат включени още военни и техника за охраната на българо-турската граница. Това заяви в Елхово министърът на обраната Николай Ненчев, цитиран от БНР.

В момента на границата има между 100 и 150 военнослужещи, които освен с техника участват и в съвместни патрули с граничните полицаи.

Според Ненчев е от изключителна важност военнослужещите да спазват инструкциите: „Обръщам внимание да се придържат строго към вътрешното законодателство, да се придържат строго към международното право, към международното хуманитарно право и към Устава на ООН и отново ще призова строго да се придържат към разписаните инструкции”.

Да използват оръжие военнослужещите имат право: „При неизбежна отбрана. Това ясно е регламентирано в Чл. 12 от Наказателния кодекс”.

Спрян е пореден камион с имигранти

През тази нощ на българо-турската граница е задържан тежкотоварен камион с нелегални имигранти съобщи заместник-директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" Елхово Деян Моллов.

„На Малко Търново е задържан един тежкотоварен камион, ТИР, с румънска регистрация с турски водач и 31 нелегални мигранти”, съобщи той.