Очаквам по-бърза реакция от парламента, след като президентът върна Закона за военното разузнаване за ново обсъждане, заяви в Стара Загора министърът на отбраната Николай Ненчев.

„На службата, която работи в променена и силно критична среда, трябва да бъде осигурено спокойствие”, смята Ненчев. Той харесва работата на ръководителя на Служба "Военно разузнаване" Йордан Бакалов и държи той да остане на поста си.

„Трябва да призная, че след неговото встъпване в длъжност, значително се подобри качеството на информацията, която получаваме. Силно съм улеснен от неговата дейност. Хубаво е да дадем основание за спокойствие, както на директора на службата, така и на служителите да си свършат работата”, каза Ненчев, цитиран от БНР.

На въпрос на медията възможно ли е руските тайни служби да имат достъп до секретна информация на НАТО през свои агенти в разузнаването ни, министърът отговори, че прави всичко възможно да предотврати подобни действия.

Авиацията трябва да бъде изправена на крака, но в армията има и други родове войски, посочи Ненчев. Според него договорът за ремонт на МиГ-29 с Полша ще бъде подписан до няколко дни. По повод разногласията дали той ще е за ремонт или за модернизация на изтребителите, министърът каза: „Дали ще бъде модернизация или ще бъде ремонт, това ще оставя на полската страна да реши. За мен е важно този договор да бъде изпълнен”.