"Не може да ми мирише нито на предсрочни избори, нито на джибри". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира репликата на Ахмед Доган, че му мирише на предсрочни избори, и отговора на премиера, който заяви, че Доган "мирише на джибри".

"Това са взаимни провокации на дребно, пилене на нерви, задявки, които не са същественото в политиката, макар и да изглеждат атрактивни", заяви Иван Костов. Според лидера на ДСБ всичко това се прави, защото никой не може да даде решение на радикалните проблеми.

Що се отнася до конгреса на БСП, Иван Костов коментира, че оттеглянето на Георги Първанов от лидерската битка е било очаквано.

Председателят на тъмносините упрекна левицата, че на конгреса си се е опитала да окупира идеята за премахване на плоския данък у нас, като се представя за противник на нещо, което е въвела самата тя.

На опита си да "вади страната от кризи" и да обявява война на монополите ще заложи ДСБ в предизборната си платформа и ще разчита да привлече избиратели.

Иван Костов не отговори дали под някаква форма ще търси начин отново да се "рестартира" съюзът със СДС, дали ще прибегне до други коалиционни партньори или предпочита партията му сама да участва във вота догодина.

"Форматът е важен, но не е съществен", заяви Костов.