Мисля, че трябва да се върне мандатът, ако ни бъде връчен. Това заяви депутатът от РБ Настимир Ананиев в студиото на „Лице в лице”.

Дясното обединение в понеделник ще получи от президента Плевнелиев шанс за сформиране на кабинет. До момента Патриотичният фронт обявява готовност да подкрепи реформаторско правителство, докато ГЕРБ са силно резервирани. Днес Десислава Атанасова от партията на Бойко Борисов обяви директно, че нейните съпартийци няма да участват в нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

„Аз лично съм скептичен какъв би бил развоят. (…) Трябва да имаме работещо мнозинство, имаме различни сигнали. Когато приемахме бюджета се дадоха сигнали, че нямаме работещо мнозинство – нито едно от предложенията на РБ не беше прието”, каза депутатът, който отбеляза, че днес се е случило обратното – ГЕРБ, ПФ и РБ заедно са приели промените в Закона за движението по пътищата.

От думите на Ананиев стана ясно, че националистите са уточнили искането си за 300 лв. минимална пенсия – ръстът трябвало да е не за социалната, а за тази за хора с натрупан стаж.

Реформаторите ще решат за мандата във формата парламентарна група с 22 депутати.