Ден, след като депутати от ГЕРБ поискаха от премиера (и техен партиен лидер) Бойко Борисов да коментира позицията на ДСБ хем да е в опозиция, хем да има назначения във властта, отношенията между двете политически сили остават обтегнати.

В ГЕРБ продължават да отстояват позицията, че хората на Радан Кънев трябва да напуснат постовете си в държавния апарат. Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов беше категоричен, че няма разнобой между него и премиера Бойко Борисов, който в момента е в Брюксел. Двамата ще говорят за евентуални смени на министри във вторник следващата седмица.

„Да си и в опозиция, и в управление е крайно нелогична ситуация. Мисля, че тя затруднява всички. Ако голяма част от членовете на ДСБ смятат, че трябва да бъдат в опозиция, като твърди г-н Кънев, нека да го направят. Ако една част от тях не са съгласни и примерно подкрепят оставането на министър Москов във властта, нека и те да го кажат. Важното е да се определят”, призова и лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

Снимка: bTV

Междувременно в парламента дойде шефът на военния завод „Терем” Стоил Яков, който вчера бе даден за пример за политическо назначение на ДСБ. Той посочи, че би подал оставка за това, че е лош експерт, но не и за това, че е кадър на „тъмносинята” партия.

Появи се и документ, показващ, че юристът Васил Танков е получил от завода 23 400 лева. Според ГЕРБ, той е от кантората на Радан Кънев и не е ясно каква работа е вършил, при положение, че „Терем” има свой правен отдел.

Ще излезе ли ДСБ от властта?