Партия ГЕРБ продължава да пази в тайна до последно кандидата си за президент.

Дали ще изберат между вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев, кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николав или шефа на парламента Цецка Цачева все още не е ясно.

Вероятността да е всеки един от тях е 99%, но все пак остава 1% изненада.

В клуба на ГЕРБ в исперихското село Подайва обсъждат наближаващия президентски вот. Селото стана популярно, след като част от асфалта беше „подпечатан” с надпис ГЕРБ. Хората казват, че който и да е кандидат, трябва да работи за народа.

В Подайва президент не е идвал и Севгин, на който казват малкия Бойко, чака да види на живо в селото им държавен глава. „Да си изпълни обещанията, да си довърши пътищата, да е сериозен, да си гледа работата”, пожелава той на бъдещия президент.

Социолозите също са в очакване на президентската кандидатура на ГЕРБ. „Независимо кой е кандидатът, трябва да се има предвид, че президентските избори са предимно партийни избори. Ако кандидатът има някакво значение, то е колко периферия ще привлече, а това е важно за балотажа”, смята Димитър Ганев от „Тренд рисърч”.

И днес премиерът Бойко Борисов отказа да коментира конкретно име. Той откри ново рибарско пристанище в Черноморец заедно с един от евентуалните кандидати – Димитър Николов.