Налага се да управляваме, починахме си достатъчно. Няма как да мине без нас, няма друга партия с такъв опит – и административен, и управленчески, на централно и местно ниво. С тези думи лидерът на ДПС Ахмед Доган даде ясна заявка за активно участие във властта след изборите догодина.

„Бъдете убедени, че вероятно след година пак ще мина оттук да искам конкретна подкрепа за конкретна програма за управление. Без нас не става, не знаят да управляват, правят гафове, изядоха онези над 8 милиарда ресурс, който им оставихме, хазната е празна, чудят се откъде да намерят пари, рекетират бизнеса, посегнаха на пенсионния фонд”, заяви Доган пред жителите на ардинското село Бял Извор. Политикът направи посещение там за възпоменателен митинг за жертвите на Възродителния процес.

Според Ахмед Доган възродителният процес на Балканите продължава и ще продължава и занапред, но в много по-тиха, по-фина форма. „Няма страна в тези ширини, в която под една или друга форма да не е провеждан процес на асимилация”, каза още лидерът на ДПС и определи партията си като „единствената организация от 100 години, която се бори с тези „вредни тенденции”.