Бившият земеделски министър Мирослав Найденов използва трусовете в парламентарната група на ГЕРБ, за да атакува за пореден път зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

В студиото на „Тази сутрин” съоснователят на БАСТА заяви, че очаква още членове на кабинета „Борисов” да напуснат парламента, а самият той е станал обект на разследване, за да не води листата на ГЕРБ в Благоевград.

И други министри си тръгват

Очаквам да се еманципират още хора от групата на ГЕРБ. В тази група има хора, които са ръководели цели министерства. В момента те се намират в едно безвремие – не участват активно в комисиите, нямат собствено мнение. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Според него, скорошното напускане на Владислав Горанов и Красимир Стефанов повдига въпроса дали те преди това не са се страхували от Цветан Цветанов и дали не са били „държани” от него. Найденов изрази мнение, че срещу двамата ще се появят компромати по същия начин, по който излязоха такива срещу двамата по-рано напуснали депутати – Георги Марков и Светлин Танчев.

Отстреляли го заради листата в Благоевград

Мирослав Найденов заяви, че е станал обект на прокурорска проверка, защото имал влияние над земеделския сектор и на предсрочните избори е трябвало да води листата на ГЕРБ в Благоевград.

Найденов припомни, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в крайна сметка се е кандидатирал именно в югозападния район, но и във Велико Търново. Бившият силов министър се отказал от мандата в старопрестолния град и така в парламента влязъл Георги Марков, който напусна групата на ГЕРБ.

Компроматни войни

Мирослав Найденов коментира, че е имал информация за събирани от Цветан Цветанов компромати значително преди партията да падне от власт.

„Един човек на моето място може да получи информация какво се прави. Още първия ден намерих в кабинета си като министър подслушвателни устройства. Свързах се с директора на ДАНС Петко Сертов, трябваше те да бъдат премахнати, но вероятно били сменени. Виждал съм странни автомобили, хора в близост...”, разказа Найденов.

По думите му скандалът около проверката на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов показва, че когато е притиснат, Цветанов и сега може да вади клеветяща информация.

Мирослав Найденов категорично отрече да е сключил сделка с прокуратурата, като посочи, че продължава да е разследван за търговия с влияние даже и след като е свидетелствал срещу Цветан Цветанов. Ексминистърът беше категоричен, че е набеден и се надява показанията му да обърнат делото. По думите му даже лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов знаел това.

Говорил си с Пеевски заради горски

Найденов призна, че в качеството си на земеделски министър се е срещал с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски. Тема на разговора им било назначение в горското стопанство в избирателния район на бъдещия неуспял шеф на ДАНС.

Мирослав Найденов посочи, че в работата си е давал приоритет на срещите с депутати от опозицията и, като цяло, народните избраници от ДПС са имали критики към кадровата политика на ГЕРБ в началото на мандата им.
Ексминистърът категорично отрече да се е ползвал с медиен чадър.