На днешния 9 септември – навремето празничен ден, в който беше отбелязвана промяната на властта, станала през 1944 г., депутатите бяха посрещнати с домати пред сградата на Народното събрание.

Известен с акциите си, при които "атакува" с домати сградата на парламента, е Николай Колев-Босия.

Снимка: БГНЕС

Последната подобна акция датира отпреди седмица – от 2 септември, и беше "проведена" преди първото заседание от есенно-зимната сесия на НС.

Този път Николай Колев-Босия е бил придружаван от Манол Глишев, станал известен като част от "Ранобудните студенти" преди година, както и още неколцина привърженици. Ето призива, който Глишев отправи тази сутрин в социалната мрежа "Фейсбук":

В сряда, 9 септември, от 08:30 ч. сутринта Димитрин Вичев, Kiril Chukanov, Георги Мишев и Manol Glishev отиваме да придр...

Posted by Manol Glishev on Tuesday, 8 September 2015

Един от уцелените беше депутатът Петър Петров от Патриотичният фронт. Той заяви, че не е обиден и дори би участвал в група за разговори с протестиращите. Според него те са млади хора, които очевидно нямат работа.

След акцията бяха задържани петима души.

Снимка: БГНЕС

 Срещу арестуваните бяха повидгнати обвинения за престъпления от общ характер - за хулиганство и за оказване на съпротива на служители на реда, съобщи адвокатът им.

Защитникът на арестуваните определи като своеволие задържането им в районното. По думите му Николй Колев е задържан три пъти за подобни атаки и трите пъти решението на съда е било оправдателно.