Никога в България не са се носили бурки и такъв проблем няма. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич в отговор на въпрос за подготвения законопроект за забрана носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места, предаде БТА.

„Това е пореден опит за внушаване на омраза в нашата родина”, каза Карадайъ. Председателят на ДПС допълни, че законодателството урежда обществени отношения съгласно Закона за нормативните актове и попита каква част от българските граждани носят бурки, за да се види какви отношения се уреждат със законопроекта.

"Частни случаи, няколко души, локализирани в един квартал, дават повод на политически организации пак да внушават омраза в обществото", посочи Карадайъ.

Председателят на ДПС препоръча да се види и статистиката на ООН, като посочи съседна Турция, където по думите му по-малко от половин процент от жените носят бурки, а в България могат да бъдат преброени: "Има единични случаи и то отсега. Какви обществени отношения уреждаме? Уреждаме въжделенията на едни хора, които единственото нещо, което обичат, е да мразят”.