Областният управител на Благоевград Муса Палев заяви в в предаването "Нека говорят", че няма да подаде оставка, защото е безотговорно. На фона на ежедневни протести на граждани пред общината, които не искат той да поеме поста, Палев заяви, че оставката било най-лесното решение.

Той се усъмни, че протестиращите срещу него са подведени от конкретни лица и политически сили. По думите му той се надява разумът в хората да надделее и да разберат, че са подведени в недоволството си срещу него и посочи ВМРО като едни от организаторите и добави, че протестиращите имат неправилна информация за това, което се случва.

„Болно ми е като виждам това, никога не съм вярвал, че това може да ми се случи. Най-лесно беше да се откажа и да не вляза в сградата на общината, но какво казваме на религиозната общност, която представлявам. Излиза, че сме втора ръка хора”, заяви Палев.

Той отрече един от доводите на протестиращите срещу назначението му – че не е имал подходящо образование. „Имам образование, магистър съм. С какво ДПС е по-различна от другите партии. Трета партия е в региона и има право да управлява."

Палев заяви, че е номинация на премира Пламен Орешарски и е поел ангажимент към него да бъде областен управител. „Няма нищо компрометиращо по мой адрес и затова няма причина да се оттегля”, категоричен беше областният управител. Той обеща да работи за всеки един гражданин в областта и ще даде всичко от себе си в работата си.

Палев се определи като демократ по душа и добави, че планира да се срещне с недоволните граждани.