Не мисля да подавам оставка на този етап. Такава категорична позиция изрази пред „Фокус” новият областен управител на Благоевградска област Муса Палев.

Дни наред общественото недоволство в региона срещу назначаването му не стихва. Всяка сутрин пред сградата на областната администрация протестират десетки благоевградчани, несъгласни да бъдат управлявани от човек на ДПС.

Въпреки това, според Палев, оттеглянето му „би означавало предателство на България”.

„Аз съм отговорен човек и съм приел това задължение пред правителството и пред премиера Пламен Орешарски. Ако те ми поискат оставката, на секундата напускам. Ако с нещо уронвам престижа на страната, на областта или на някой друг, също не бих стоял и една секунда повече”, коментира политикът.

По думите му през изминалата седмица работният му процес е протичал нормално и всеки ден е посещавал областната управа, въпреки че ежедневните протести срещу назначаването му пред сградата. Той категорично отрече да са изнасяни неправомерно документи от областната администрация, за да му бъдат предавани.

„Това просто не е необходимо, защото аз всеки ден минавам от там. Ако все пак се наложи да бъдат изнесени документи, за да бъдат разписани - има си ред с протокол, който трябва да се спази, тъй като все още нямам заместници, но това не се е налагало досега”, каза още областният управител.