Трябва ли да ви кажа, че на Сергей Станишев жена му си назначи приятели и приятелки за министри. Това според вас до какво доведе? Малък проблем ли е една жена да ръководи партията и да ни унижава всички? Не е малък проблем. Така бившият депутат от БСП Страхил Ангелов коментира състоянието на левицата след изборите в „Тази събота”.

„БСП загуби идеологията си”, подчерта бившият депутат, който няма да бъде част от новото Народно събрание. По думите му много хора са били изгонени от партията – и Георги Първанов, и Татяна Дончева, които на тези избори са събрали много гласове от БСП.

„Ще изгонят и Георги Кадиев”, заяви Ангелов, като обясни, че бившият председател на БСП Станишев е допринесъл за това много хора да си тръгнат. За това са допринесли още поведението, бруталността, безочието и наглостта на ръководството.

„Каква лява партия е това, която обмисля да прави коалиция с ГЕРБ? Браво, само с тях не бяха правили коалиция”, заяви той и допълни: „И аз на мястото на ГЕРБ не бих искал да съм в коалиция с БСП”.

„Коя приватизационна сделка развалихме, какво направихме за нашия електорат”, попита още политикът и даде за пример, че дори миньорите са с Николай Бареков и не гласуват за социалистическата партия.

По думите му БСП трябва да се промени тотално като идеология, визия и в персонален план. Всички хора, които видяхте в НДК в нощта на изборите, трябва да си ходят, подчерта Страхил Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото!