„Ахмед Доган никога не си е тръгвал от ДПС”, смята младежката организация на ДПС, които днес се събират в столицата.

Очаква се младежите да преизберат Илхан Кючук за лидер на младежкото ДПС. На 24 април трябва да стане ясен новият лидер на ДПС.

Младежите определиха Ахмед Доган като „символ на партията, който олицетворява нейното единство”.

Младият човек в ДПС е акцент в политиката на партията, заяви в началото на конференцията Илхан Кючюк.

Според Кючюк създаването на малък и среден бизнес е една от мечтите на всяка демокрация. В ДПС, според него, младите са и обект и субект на политиката, а над 30% от представителите на партията в местната власт са млади хора.

Кючюк посочи също, че едно от предизвикателствата пред партията е подготвеността. Според него проактивността, подготвеността и образоваността, са съществени за воденето на правилна политика.

Той посочи също, че организационната дейност е в основата на успехите и това е причината в момента партията да има основа, на която да стъпи, а Младежкото ДПС е един работещ механизъм.

За последните три години партията е намерила нови съмишленици в 32 общини и са проведени близо 400 срещи в страната и чужбина. "Заедно осъзнахме, че единствената легитимна власт е тази, която се избира”, посочи той.

Кючюк говори и за доверието, което е важно както за обществото, така и за семействата, банковата система и държавата като цяло. По тази причина, според него е важно да си обърне внимание на капсулацията и застаряването като се решат тези проблеми, а това може да стане чрез повече диалог.

Във форума, провеждащ се днес в НДК, участват много представители на ДПС като Четин Казак, Рушен Риза, Фелиз Хюсменова, Юнал Лютфи и други, както и представители на либерални партии и младежки организации от Европа.