Издателят и продуцент Мирослав Боршош е новият началник на Националния дворец на културата. Днес той е бил вписан официално в Търговския регистър, предаде БГНЕС.

Културологът по образование Мирослав Боршош ще изпълнява длъжността изпълнителен член на дружеството. Председател на Борда става Валентин Кръстев. В състава на ръководството влизат още Оли Груева, Людмил Веселинов и Райна Гегова.

На 17 ноември т.г. министърът на културата Вежди Рашидов освободи от Съвета на директорите на НДК Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева, Веселина Минчева, Олга Манолова и Пени Раева. Той направи рокадата в качеството си на упражняващ правата на държавата в еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала "Национален дворец на културата – Конгресен център София" ЕАД – София.

Роденият през 1972 г. Боршош е по-известен като издател на в.Новинар, създател на сайта „Всеки ден” и продуцент на сериала "Недадените", посветен на спасяването на българските евреи.

Националният дворец на културата дълги години беше ръководен от Христо Друмев, но одит по времето на Симеон Дянков показа множество нарушения, а освен това тогавашният финансов министър заяви, че НДК е трябвало да стане държавно акционерно дружество още през 1991 г., но вместо това над 20 г. е бил творческо-стопанско обединение с неясен юридически статут.

Тогава в новия борд на директорите влязоха одитори, а комплексът временно беше прехвърлен на Министерството на финансите.