Министрите обикалят страната тази седмица. Днес правителството заседава в Плевен, а вдругиден в Евксиноград се събират с премиерите на Турция и Катар, за да обсъждат съвместни проекти.

За празника на града кметът на Плевен беше подготвил искания за 15 милиона лева. Пари днес не получи, но взе от правителството три имота. Единият е всъщност сградата на общината, която беше под управление на държавата.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова са поели ангажимент Университетската болница в Плевен да има линеен ускорител за лечението на онкоболните. Това
съобщи областният управител Иван Новкиришки, който поясни е имал среща с двамата преди заседанието на Министерския съвет. 

Тепърва ще стане ясно дали гостуването на кабинета ще донесе на Плевен пари за ремонт на стадиона, ако местният отбор влезе в "Б" група.

„Въпреки че мнението на премиера е, че тези групи трябва да се намали съставът с оглед качеството на футбола - въпрос на решение, заявено е желанието. Спортна зала не е поет ангажимент, тъй като става въпрос за колосален ресурс”, коментира областният управител на Иван Новкиришки.

Плевен кандидатства и да приюти Агенцията по лозата и виното. Новкиришки е предложил две подходящи сгради при посещение на вицепремиера Симеон Дянков, които биха могли да се използват от Агенцията по лозата и виното, но решението ще бъде на Министерския съвет.

Ако софийските чиновниците се преместят, ще могат да ходят на работа по първокласна велоалея до парк Кайлъка. Премиерът отказа да пререже лентата на новата плевенска велоалея, но предстои да се построят още 11.