Смешно е да приемаш критиките като посегателството срещу националната сигурност.

Това каза в предаването „120 минути” по bTV лидерът на БСП Михаил Миков във връзка с отговора на вътрешния министър Румяна Бъчварова на критиките по неин адрес.

„Става въпрос за факти, за безпътица пред служителите на МВР, за голяма демотивация на тези хора, които имат високия дълг да се борят с престъпността и не знаят утре при какви условия ще протича службата им”, посочи Миков.

„Има провал на политиката на правителството в този сектор, няма да коментирам оставката на един или друг министър”, допълни соцлидерът.

ДПС е партия с история, има механизмите, с които да реши своите проблеми, коментира Миков трусовете в движението.

„Най-тежкото за България е бедността и демографската криза. Колкото повече хора живеят в риск от бедност, у нас това са около половината българи, толкова повече млади квалифицирани хора си събират багажа и отиват на отворения европейски пазар. И това, въртейки се, година след година затваря перспективата пред страната”, посочи още Миков.

Имам усещането, че цялата ни политика се върти около SMS-и, записващи се съдийки и кой какво бил казал, каза Миков по повод показания от председателя на ВКС Лозан Панов SMS от премиера Бойко Борисов.

Това е симпатично да се гледа по телевизията, но на другия ден, като отиде на работа и си види фиша за заплатата или когато дойде детето му и каже, че трябва да се направи някакъв разход в училището, това по никакъв начин не помага, изтъкна Миков.

По думите му винаги когато управлява Борисов се появява запис, SMS или дали друг скандал, произтичащ от електронни средства. В същото време животът на хората иска други отговори - как живеят те днес и ще живеят ли по-добре утре, разясни лидерът на социалистите.