Депутатите на ГЕРБ се оказаха със запечатана стая в Народното събрание. Патронът на вратата е бил сменен и те не могли да я отключат, оплака се на извънредна пресконференция Красимир Велчев в четвъртък. В стаята имало документи на народните представители от ГЕРБ, но това нямало да им попречи да внесат вота на недоверие, планиран за петък, обеща Велчев.

Той обяви още, че „заключването” се е случило по заповед на председателя на парламента Михаил Миков, за да използват по-оптимално „възможностите, които дава ограниченото пространство на тази сграда, както и за постигането на по-справедливо разпределение на площите в сградата”.

„Извикахме репортерите тук, за да види българското общество как се раздава справедливост. Очевидно за някой хора демокрацията не е дошла, като те и на трибуната на Народно събрание мечтаят за връщането на СССР. Както през 80-те години се опитаха да изгонят български граждани от държавата, сега това пак го правят, но в парламента – да се разпореждат, да услужват на тези, които са с тях, а тези, които не са с тях, като мнение и становище, биват репресирани”, заяви Велчев.

Преразпределението на квадратните метри: „В заповедта, те са изчислили - колко се пада на квадратен метър на народен представител. След това преразпределение, на "Атака" се падат над 4 квадрата на народен представител, а на ГЕРБ - 1,26 квадрата на народен представител, а ДПС са с 2,5 квадратни метра на народен представител”, накара Велчев да открие нова четворна коалиция: „Най-интересното е – новият партньор, който те искат да ухажват. Те си заслужиха новия партньор и новите депутати на Бареков с гласуването си през последните дни. Затова те решиха да ги възнаградят. Те гласуват услужливо и са новата четворна коалиция в този парламент”.

Стана ясно още, че обидата е твърде голяма: „Те тези площи ги имат като блага, затова искам да заявя, че дори и да ни я върнат тази стая, ние вече не я искаме. Даже, ако искат, може да им отстъпим и другите стаи. Ние сме дошли да работим, а не да се разполагаме в кабинети”, каза Велчев.

Димитър Главчев пък откри друг мотив за запечатването на стаята: „Ние няма да се учудим, ако председателят Миков реши да се заключи Народното събрание, за да не се проведе вотът. С такива партизански методи си служи, че вече и ние не знаем(...) Ние не знаем тук какви хора са влизали, не знаем какво се е случвало. Представите си, ако има нещо подхвърлено? Явно страшен страх ги тресе по този вот, защото явно, като са разбрали, че утре ще внасяме вот, очевидно са предприели съответните действия”.

Лидерът на партията Бойко Борисов коментира темата в личния си профил във Фейсбук, изтъквайки „управленската немощ” на Миков.

Драмата с кабинета приключи с отговор от дистанция. С писмо Михаил Миков обясни, че "не е отнеман кабинетът на Бойко Борисов, защото такъв никога не му е бил отреждан". Той бил поканен още преди два месеца да освободи помещението, но не се съобразявал. В една от стаите след изборите ще бъдат настанени независимите депутати.