Ще бъде публикуван списък на всички народни представители, когато са отсъствали от Народното събрание и когато са се проваляли на заседанията. Нека избирателите, които са гласували за тях, да знаят поименно и персонално – това се закани председателят на парламента Михаил Миков по повод перманентния проблем с кворума в пленарна зала – заради „лицемерното” поведение на ГЕРБ или „ултимативните условия” на Атака.

По-рано днес парламентарният ден започна с два поредни неуспешни опита за събиране на кворум. При първия ГЕРБ символично дадоха само два гласа, , но това не помогна. Час по-късно прагът от 121 депутати бе преминат благодарение на Атака, по-голямата част от които се появиха, гласуваха и си тръгнаха. Причината - националистите поставиха ултиматум за по-нататъшното си присъствие в залата и крепене на кворума, а именно създаване на анкетна комисия за обследване на президента. От БСП заклеймиха поведението и на Атака, и на ГЕРБ, определяйки го като "недопустима политическа мода".

„Всеки народен представител трябва да има отговорността да участва в заседанията на Народното събрание, затова е избран. Може да напуска една политическа партия, когато иска да заяви несъгласие по даден въпрос, но да заявяваш перманентно несъгласие е истински абсурд”, коментира Миков по време на Тържествената сесия, с която варненската юридическа общност отбеляза на 11 април 2014 г. 135-та годишнина от приемането на Търновската конституция, предаде БГНЕС.

„Българската конституция не е дадена от царя, от княза, от монарха като права на българския народ, тя е великолепно творение на учредителите, с което днес ние трябва да се гордеем и от което черпим правни образци”, заяви председателят на НС и добави, че днешната българска Конституция стъпва именно върху основните права, уредени в Търновската.