Смятам, че основателно се иска вот на недоверие към правителството”, категоричен е бившият председател на БСП Михаил Миков. По думите му по този начин ще се определят политическите сили и тяхното отношение към правителството, защото „дефинирането като опозиция не е достатъчно”.

По думите му нападките на премиера Бойко Борисов към ръководството на БСП са изпускане на нерви. „Вместо да се седне с опозицията и да видим какво да направим, казва се, че опозицията е черногледа и виновна за всичко”, допълва Миков.

„Поводът за този вот на недоверие беше свързан със ситуацията за избор на генерален секретар на ООН и тази идиотска позиция на България със смяната на кандидатите. Постепенно се появиха и други теми, защото се вижда, че при това управление хората живеят зле”, каза Миков.

По повод пропадналата широка лява коалиция Миков каза, че от БСП са се заблудили. „Съжалявам, че процесът на разединение в лявото продължава. Нямам илюзии, че е възможно с едни преговори и едни избори да се разрешат проблемите”, категоричен е Миков.

Той подчерта, че първи път на президентски избори има толкова много леви кандидатури, но тази на бившия премиер Пламен Орешарски не е от тях. „Той беше избран в качеството си на експерт като министър-председател, беше предложен с ясната уговорка, че е експерт, а не политик от БСП”, допълни Орешарски.

Бившият председател на столетницата отново подчерта негативната позиция на партията спрямо въпросите за националния референдум, който ще се проведе заедно с президентските избори.