Лидерът на БСП Михаил Миков не е избран за водач на листа в нито един от трите многомандатни избирателни района в София, противно на очакванията, предаде БТА. Новоизбраният председател на левицата беше номиниран в 23 МИР София-град.

Софийската организация на БСП подреди депутатските си листи за предстоящия вот на 5 октомври. Чрез тайно гласуване на „Позитано” 20 в събота за водачи на 23, 24 и 25 МИР бяха посочени съответно досегашните депутати Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов. Имената им трябва да бъдат утвърдени на Национален съвет през следващата седмица.

На пленума предстои да бъде приета и коалиционната формула за участие на предсрочния вот, както и съставът на партиите в коалицията. Предлага се името на „Коалиция за България" да бъде променено на "БСП - лява България".

„За 23-ти МИР това е Желю Бойчев на първо място, 24-ти МИР - Георги Свиленски, 25-ти МИР - Янаки Стоилов, който учудващо избра да участва в подреждането, защото той все пак е и кандидат за водач на листа, но избра да се пусне на общ избор. Втори в 25-ти мир е издателят на вестник „Дума” и досегашен депутат Николай Малинов. В 23-ти МИР втори е Стоян Мирчев, който е досегашен началник на кабинета на министъра на инвестиционното проектиране”, обобщи председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Той обеща социалистите в София „да играят, за да спечелят максимално висок резултат в общата бъдеща парламентарна група на коалициите от партии „БСП - Лява България”.