Прицел на тази манипулация е премиерът Бойко Борисов, каза Лютви Местан във връзка с появилите се нови записи на бившия председател на СГС Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова.

В тях се споменават имената на Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и Делян Пеевски.

„Мислех, че сме оставили в миналото ченгеджийските номера”, каза още Местан. Според него моментът е много внимателно подбран, тъй като записите са се появили докато премиерът Борисов е бил на визита в Китай.

„За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски”, допълни още Местан.

Според лидера на ДПС зад този скандал седят „злобни фигури от недалечното минало, които днес имат своите говорители и в българския парламент”.

Местан не пропусна да коментира и работата на правителството. „На прага сме на практическа трета календарна година. Всички български граждани чуват едно и също. Стабилност. Зад мантрата на стабилността обаче не се вижда развитието”, каза лидерът на ДПС. Според него правителството само говори за реформи без реално да има такива.

„Може да се постави под изпитание финансовата стабилност на страната, за да се компенсира финансовия недостиг в резултат на растящи разходи без реформи”, допълни още Местан.