Недопустимо е ксенофобията и национал-популизмът да участват във властта и искам този площад да произнесе своята присъда днес, като ми даде мандат да поискам незабавното изваждане на антисистемната, антиевропейската, анти-Натовската партия Патриотичен фронт от управлението на България.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на митинг в Момчилград по случай годишнината от Възродителния процес, съобщава БГНЕС.

Вчера на друго събитие той отново атакува националистическото обединение, като предложи безусловната подкрепа на партията си за ГЕРБ.

По-рано днес Найден Зеленогорски от ПФ коментира, че ДПС си търси враг, а патриотите са с "ясни евроатлантически ценности".

„Ксенофобията и национал-популизмът не са запазена марка само на Патриотичния фронт и на Атака, днес се оказва, че някои политици от т.нар. Реформаторски споделят ксенофобските идеи. Нашите братя и сестри ромите са пълноправни граждани на България и те затова имат място и ще гласуват за ДПС, убеден съм”, каза още от трибуната Местан.

Той „захапа” и актуалния мандатоносител: "Премиерът Борисов напоследък твърде често и правилно говори за необходимостта от национално съгласие и единение. Но докато той говори за това, негови местни представители в съюз с ПФ и РБ провеждат точно обратната политика – на дискриминиране на част от българския народ, уличен, че споделя идеите на ДПС”.

Лютви Местан не пропусна и възможността да поговори на турски пред множеството – въпреки няколкото наказания, които вече отнесе за това.