Общинският съвет в Кюстендил не даде думата на депутата Мая Манолова на днешното си заседание, на което съветниците от БСП предложиха допълнителна докладна записка в дневния ред във връзка с отмяна на решение за продажбата на общинската "Чифте баня".

Съветниците отхвърлиха и докладната записка и не я включиха в дневния си ред, предаде БТА.

"Тук съм по покана на общинските съветници, които настояха да чуят народните представители по време на свои заседания, както и за да подкрепя една докладна записка на съветниците от БСП, във връзка с отмяна на решението за продажба на банята. Исках да им обясня какви проучвания съм направила за съдбата на подобни обекти в Европа", каза Манолова в коридора на Общината в Кюстендил.

Депутатът допълни, че е потърсила връзка с представители на различни европейски градове и в края на май кметовете им са приели, ако имат покана и от Община Кюстендил, да дойдат в града, за да споделят своя опит. "Много се надявам, че общинските съветници и кметът няма да посрещнат кметовете на тези градове по начина, по който посрещнаха мен днес", посочи още Манолова.

Общинската "Чифте баня" в Кюстендил е построена преди повече от един век от общинската управа, с идеята Кюстендил да се превърне в балнеоложки център от европейски тип. Тя беше обявена за продажба с решение на Общинския съвет от февруари, но на насрочения търг на 20 април не се явиха кандидат-купувачи.