Паметникът на Съветската армия е ничий и е незаконен – това обясни в ефира на предаването „Тази сутрин” Марта Георгиева, кандидат-депутатът от Реформаторския блок. Тя беше арестувана, след като написа „Окупатори” на монумента в нощта срещу 7 септември.

„Аз бях арестувана и за боядисването на „паметника” на „Позитано” 20”, подчерта кандидатката за народен представител и допълни, че води „дългогодишна борба” за демонтирането на паметника.

„Питах Общината и Областната управа чий е паметникът и той се оказа незаконен. Този монумент не е недвижима културна ценност и е важен само за руското посолство”, заяви още Марта Георгиева.

„Когато това нещо бъде сложено в музей, нека хората, които се прекланят пред терора, признавам съществуването на такива, да му отдават почит. Тук нарушава достойнството на много българи”, посочи още тя.

Кандидат-депутатът, която се ползва с имунитет, се оплака от полицейски произвол при ареста си. „Българските полицаи служат на чужда държава, служат на Русия, която сега е заплаха за целия свят”, посочи тя.

Според бившия депутат от БСП Страхил Ангелов, който стана известен със самоинициативната си дипломация при посещението си в Сирия, Марта Ангелова „драска, за да я дават по телевизията”. „Не сме драскали, написахме международно признат факт”, отговори тя.

„Рискувате междудържавни отношения и ако искате да сте политик, трябва да се държите малко по-сериозно. Кампанията, която водите е учудваща, вие сте млад симпатичен човек”, продължи да се възмущава Ангелов.