"Имахме много грешки в нашето партньорств с ДПС, коалицията не беше ясна и прозрачна, определени кръгове се възползваха от властта и това няма да се повтори. Веднъж стомна за вода, втори път... Третия път няма да вземем стомната". Това заяви пред bTV Мая Манолова от ДПС. Тя уточни, че перспективата за обединение с ДПС не й изглежда възможна.

Имаме служебно правителство, което трябва да е политически неутрално. Това правителство не може да възстановява кадрите на една политическа сила, защото изборите няма да бъдат честни, каза още Мая Манолова.

Тъй като правителството, което тогава смени служебният кабинет, беше на ГЕРБ, политически неутралното правителство на Марин Райков не извърши нито едно уволнение, а сега този уж неутрален кабинет на практика реставрира кадрите на ГЕРБ, коментира тя.

Това, което чувам е, че служебният министър на културата си е назначил 9 съветници, тези хора колко време се готвят да управляват, запита Манолова. Защо са му на министъра на културата толкова назначения, защо са му на премиера 10 съветници, запита отново Манолова.

По думите й най-големият капан за изборите поставя именно служебното правителство на Георги Близнашки. Според Манолова кабинетът поддържа внушенията, че финансовото състояние на държавата ще настъпи апокалипсис след изборите, ако ГЕРБ не спечели.

„Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ. Уволняват се специалисти и се назначават хора на ГЕРБ“, обясни тя като допълни, че при следващото уволнение на специалист в Кюстендилска област, ще излезе на протест.

„Овластените протестиращи започнаха да правят реставрация на управлението на ГЕРБ. Когато не си спечелил изборите и си влязъл в управлението през задната врата, това не е коректно пред избирателите“, заяви Манолова. Тя обвини протестиращите през последната година, че са се поддали на изкушенията на властта. „Част от протестиращите, вече овластени, започнаха да правят това, срещу което протестираха”, констатира Манолова.