Ако ГЕРБ бяха пуснали в употреба 480-те хиляди бюлетини от печатницата „Мултипринт” в Костинброд, те щяха да спечелят допълнителни 20-30 депутатски места и това щеше да бъде грандиозна манипулация. Така Мая Манолова от БСП отговори в студиото на „Лице в лице” на въпрос дали събитията от деня за размисъл преди предния парламентарен вот не са отнели на Бойко Борисов и хората му решаващи 2-3 мандата.

В същото време Манолова призна, че надпечатването на бюлетини според действащото през пролетта на 2013 г. законодателство не е било престъпление. По думите й обаче още от президентските избори през 2011 г. се знаело, че „Мултипринт” печата свръхколичества бюлетини и даже тя била коментирала темата с организации, които сега са част от „Протестна мрежа”.

Затова и тя не се усъмнила, когато получила информация за надпечатка преди предсрочния вот. „Бяхме сигурни, че изборът на тази печатница не е случаен”, отбеляза бившият зам.-председател на парламента.

В същото време Манолова категорично отхвърли лансираната от Маргарита Михнева версия, че зам.-председателят на ДАНС Димитър Йорданов й е предоставил информация за печатницата, а тя след това я е предоставила на Николай Бареков, който изключително активно отрази случая.

„Ако има изтичане на информация от ДАНС, със сигурност това не се случи в Костинброд, а месец по-късно, когато цялото дело беше изпратено в пощенските кутии на няколко журналисти”, заяви Манолова, като посочи, че визира т.нар писмо на „достойните прокурори”. Тя допълни, че не познава Йорданов.

„Близнашки” е новият „Костинброд”

„Искам да предупредя българските граждани, че аферата на тези избори се казва Близнашки”, заяви Манолова. По думите й служебното правителство извършва агитация в полза на ГЕРБ, като назначава негови кадри, чертае неверни „катастрофични картини за състоянието на държавата” и се опитва да омаскари предишното правителство.

Острието на БСП даде за пример служебното правителство на Марин Райков (по времето на което се случи аферата „Костинброд” – б.р.), което не уволнило нито един служител, защото следвало функциите, с които е натоварено по конституция.

В същото време Георги Близнашки бил „агитатор на ГЕРБ”, а кабинетът му до момента не бил представил само програма за космически изследвания.