Липса на кворум в Икономическата комисия в парламента отново провали приемането на решение за взимане на мерки с цел намаляване на цените на тока.

Проектът, внесен от Михаил Миков от БСП, предвиждаше Народното събрание да вземе решение за възлагане на Министерски съвет и ДКЕВР да предприемат стъпки за поевтиняване на електроенергията и осигуряване на базовите потребности на от енергия на приемливи цени.

Документът трябваше да бъде гласуван още миналата седмица. И тогава обаче заседанието на комисията се провали заради липса на кворум. Днес повечето от депутатите от Коалиция за България, ДПС и „Атака” не присъстваха на заседанието.

Вносителят на предложението Михаил Миков попита председателя на комисията Мартин Димитров: „Като нямате кворум, защо ми губите времето втори ден да идвам да ви обяснявам”.

Обсъжда ли се в ГЕРБ решение енергийните помощи да бъдат изтеглени от ноември тази година сега, попита Корнелия Нинова. Диан Червенкондев от управляващата партия отговори, че целият размер на енергийните помощи за този отоплителен сезон са били изплатени още през септември и октомври миналата година.