Бившият шеф на Българската Агенция за инвестиции Борислав Стефанов е трябвало да напише доклад за състоянието й преди да си подаде оставката. Това заяви пред bTV приемникът на поста Светослав Младенов.

Стефанов си тръгна от агенцията по собствено желание,
но разкри, че 3 месеца не е общувал с правителството. „Не искам да политизирам разговора. За мен е нормално когато се смени кабинета, да се слагат хора, които партията познава и им има доверие. През юни опитах да се свърша с премиера, министъра на икономиката, със зам.-министъра”, разказа Стефанов. Опитите му се оказали неуспешни. Изкарах 4 години в Агенцията, доста бих могъл да кажа за това какви мерки работят и какви - не. Мислех, че е нормално да поговорим по тези теми”, добави той.

По повод новината, че чуждите инвестиции нас са се стопили с 1/3 за година, Стефанов обясни , че обикновено сравняваме първоначални данни с окончателни. В средата на месеца БНБ публикува баланс, но информацията не е актуализирана съвсем бързо и затова разликата била голяма.

Изкарах 4 години, доста бих могъл да кажа за това какви мерки работят,. Мислех, че е нормално да поговорим по тези теми.
„Резултатите, които заварих, не са никак добри. Беше нормално г-н Стефанов да остави доклад за състоянието на Агенцията”, коментира по телефона Светослав Младенов. На въпрос защо двамата не си говорят като нормални хора, той уточни, че са си говорили, но все пак трябвало да има и доклад.

По думите му през инвестициите у нас спрямо 2012 г. са намалели с 395 млн. евро. –от 1,196 млрд. са станали 802 млн. евро.