Приоритети на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) са част от предизборните програми на ГЕРБ и БСП. Това коментира председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той посочи, че българската политика тръгва по път на защита на националните интереси, но промяната на идеи значело, че нямаш идеи.

Симеонов посочи, че ГЕРБ са се обявили за въвеждане на правилото на мълчаливо съгласие, каквато идея е заложена в програмата на НФСБ от 2013 г. Той даде пример и с намеренията за премахване на монопола на Здравната каса. Още ноември 2014 г. беше поставен въпросът за демонополизация на НЗОК, за съжаление не постигнахме съгласие, сега две години по-късно виждаме, че нашата идея е узряла в главите на стратезите от ГЕРБ, коментира Симеонов.

Относно идеята на ГЕРБ за по-евтин ток за всеки, той посочи, че това е приоритет на НФСБ от 2013 г. и не са допуснали увеличаване на цената на електрическата енергия. Симеонов даде пример и с друга идея в представената предизборна платформа на ГЕРБ - спиране на помощите за семейства, чиито деца не посещават училище. Той посочи, че законопроектът, внесен от Димитър Байрактаров и група народни представители, за предотвратяване на феномена "деца раждат деца" и преустановяване на бизнеса с помощи за деца е отхвърлен с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ.

Лидерът на НФСБ отбеляза, че БСП и ГЕРБ предвиждат борба с битовата престъпност и поставяне на полицейски постове в селата. Той посочи, че от НФСБ са поставили искане за полицаи във всяко населено място още през 2015 г.

Симеонов не посочи дали предстои предизборна коалиция, защото целта била изпълнение на програмата им. „Нямахме доверие на министър-председателя през 2014 г., затова и не влязохме в управлението и виждате, че сме били прави”, коментира Симеонов. Не подкрепяхме ГЕРБ, подкрепяхме програмата на правителството, заяви той.