Редовното заседание на Народното събрание в петък бе прекратено заради липсата на кворум. Малко по-късно от левицата обвиниха ГЕРБ за провала на депутатския контрол.

Час след старта на заседанието беше направена поименна проверка, която показа, че необходимият брой народни представители присъстват. Минути по-късно бе обявено гласуване, в което част от депутатите не се включиха.

След това зам.-председателят на парламента Менда Стоянова даде 20-минутна почивка, която обаче не събра народните представители в залата и присъстващите бяха разпуснати.

Веднага след това Михаил Миков от Коалиция за България обяви, че парламентарната група на ГЕРБ блокира парламентарния контрол. „Министрите и премиерът трябваше да са тук да отговарят на въпросите на депутатите. ГЕРБ бяга от дневния ред на обществото и след оставката на правителството го раздава като опозиция, за да се прилепи към протестите на гражданите”, заяви той.

В обвиненията към ГЕРБ се включи и Мая Манолова, която каза, че си тръгвали както управлявали – „безотговорно и страхливо”.

Последва изразеното разочарование на Менда Стоянова от реакцията на опозицията.

БСП решиха да се оплачат на човека над нея и изпратиха писмо до Цецка Цачева с искане за извънредно заседание на НС на 26 февруари. „Имаше зададени въпроси и питания, засягащи ежедневните проблеми на милиони български граждани. Към настоящия момент има 129 въпроса и 23 питания, на които министър-председателят и министрите в оставка не са отговорили. Има избрано от парламента правителство в оставка и в Конституцията на Република България ясно са разписани неговите права и задължения”, се посочва в писмото.