Медийна кампания срещу „Атака” с помощта на един „лъжец в униформа” – така депутатът националист Димитър Димов обясни накратко скандала на летище Варна с участието на Волен Сидеров и други народни представители от партията му.

Според Димов, полицаят Костадин Колев, твърдящ, че е бил ударен с юмрук от лидера на „Атака”, е симпатизант на ГЕРБ. Националистът показа снимки на Бойко Борисов, окачествен от Колев във Фейсбук като „любимия му политик”. Също в профила на служителя на МВР можело да бъдат намерени нецензурни думи по адрес на „Атака” и нейният председател.

Конспирацията обаче, според Димов, не спира дотук. Медицинското свидетелство на полицая за нанесена телесна повреда било издадено от МБАЛ „Света Анна”-Варна, чийто директор бил бивш депутат на ГЕРБ.

„Имаме един лъжец в униформа, който открито лъжесвидетелства. Часове след инцидента излезе по медиите, кой му е дал правото? Бил съм през цялото време до Сидеров – напротив, той беше ударен в диафрагмата”, посочи още депутатът от „Атака”.

Лидерът на политическата формация обаче не си изкарал медицинско за нанесения удар, а такова, удостоверяващо, че самият той с ръката си не бил нанасял удар. Димов обаче отказа да отговори на въпроса къде е бил издаден този медицински документ.

Народният представител не пожела да отговори и на питането за имунитетите на колегите му, някои от които по-рано „обещаха” изненади в парламента. „Ние не сме се родили с имунитет и няма да умрем с него. Той е една голяма спекулация какви права имаш – като направиш престъпление, прокуратурата ти го иска и НС го гласува. Това е. Утре наблюдавайте какво се случва в пленарната зала, всичко ще стане пред очите на журналистите”, каза мистериозно Димитър Димов.

Според него главният прокурор Сотир Цацаров е бил подведен по отношение на случилото се на аерогарата във Варна. Всъщност Сидеров бил потърпевш както физически, така и морално. Той първи подал жалба в ОДП Варна „срещу г-н Бахнев, който каза „Простак, ще те смачкам”. Това съвпада с официалните обяснения на "Атака" по темата, които Сидеров и други депутати направиха пред медиите в неделя.