Радан Кънев, Министърът на правосъдието Христо Иванов и депутатът Атанас Атанасов клатят държавата. Това каза пред журналисти бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Днес той беше разпитан като свидетел по делото „Червеи”. Пред съда Лазаров каза, че няма нищо общо с този случай. Според него, името му е замесено умишлено в скандала, за да бъде отстранен от длъжност.

Това е било по инициатива на партията ДСБ, както и с участието на бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

Лазаров се оплака, че е бил обект на тежък политически натиск.

Бившият министър на вътрешните работи каза пред съда, че никой не е разпореждал ДАНС да работят самостоятелно, а винаги заедно с колегите си от МВР по информационните системи в министерството.

„Разпореждал съм проверка на информационните системи в министерството, която установи проблеми, но не помня да ми е предоставян докладът”, каза още Йовчев.

Той споделил с Тодор Костадинов , който също е подсъдим по делото „Червеи”, че служител е имал нерегламентиран достъп, човекът се казва Ефтим Ефтимов, според обясненията на Йовчев.

Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев посочи, че поръчител на проверката е МВР и няма как той да знае какви са резултатите и дали е "пробивана" системата на силовото ведомство.

Заседанието по делото беше прекратено след сигнал за бомба в Съдебната палата.