Вотът на недоверие мина вчера. Самият факт, че действащ депутат, бивш министър на вътрешните работи и шеф на предизборен щаб получава ефективна присъда – това е краят на този вот.

По този начин депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира пред bTV четвъртия опит на ГЕРБ да свали правителството ден, след като Цветан Цветанов получи 4-годишна присъда.

„Целта на вота е да вкара Борисов и престъпната му шайка обратно на власт”, категоричен бе Кутев. „Едно е ясно – че 121 човека няма да съберат”, допълни той.

По думите му БСП ще разглежда резултатите от вота на пленум следващата събота. „Избори се печелят и се губят,
това е част от демократичния процес”, коментира Кутев.

Той напомни, че на предишните евроизбори левицата всъщност е имала по-нисък резултат (18.5 на сто срещу 18.7 сега), а междувременно е дошла на власт. В случая обаче е важно да се припомни, че евровотът през 2009 г. предхождаше убедителна победа на ГЕРБ на парламентарните избори.

По-късно днес от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще съдят за клевета Антон Кутев заради изказването "шайка престъпници". Опозицията е обидена от това изказване и ще иска най-строгото наказание, предвидено в закона - глоба от 5000 до 15000 лева и обществено порицание, обясниха от ГЕРБ.