Реформаторският блок представи водачите на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни избори. В тях намериха място повечето от лицата на отделните партии в дясното обединение.

"Можете да разчитате на моето спокойствие, че няма да поставя себе си на първо място пред интересите на РБ, че няма да отстъпя в труден момент, че мога да удържа единството", заяви лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя изрази задоволство, че по примера на „Движение България на гражданите“ в листите превес се дава на местните водачи.

"Около 70 % от хората, които предлагаме за водачи са изявени политици в съответния избирателен район, всички от останалите 30% са приети от местните организации на партиите и са желани, а не натрапени кандидатури. Нито един политически парашутист в 31 листи. Не сме виждали такова нещо и благодаря на всички, които участваха в преговорите", заяви на свой ред лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В същото време Кънев ще е начело във Варна. В 25 МИР – София на първо място е Кунева, в 23 МИР в столицата – председателят на СДС Божидар Лукарски.

Реформаторите в Кърджали ще са водени от председателя на НПСД Корман Исмаилов. В Пловдив-област начело на листата е председателят на БЗНС Николай Ненчев, а в Кюстендил – Ирина Репуц, лидер на Християндемократическата партия.

Тя наскоро се присъедини към РБ заедно с Българска нова демокрация на бившите членове на НДСВ Борислав Великов и Николай Свинаров. Първият също получава листа – в Монтана.

Освен лидерите, много от изявените политици на партиите в блока получават лидерски места – ген. Атанас Атанасов (ДСБ, първи в Благоевград), Вили Лилков (ДСБ, Видин), Найден Зеленогорски (ДБГ, Плевен), Румен Христов (СДС, Русе), Касим Дал (НПСД, Силистра), Петър Москов (ДСБ, 24 МИР-София) и други.