„Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за ДАНС от името на Реформаторския блок”, заяви в петък премиерът Бойко Борисов. Името на човека, който ще поеме службата, е плод на спекулации от момента, в който Владимир Писанчев подаде оставка в следствие на политически карамболи.

„Оставките и на Лазаров, и на Писанчев бяха на моето бюро. Всички знаеха, че с Писанчев на 20 март се бяхме разбрали да си подаде оставката, за да минат срещите с ФБР. Нищо не налагаше да се влиза в този катаклизъм. Не знам кой ги подучи така да избързат, но да се надяваме, че е случайно, плод на емоции и всичко останало”, коментира Борисов. Главният секретар на МВР и председателят на ДАНС подадоха оставки, ден след като вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че се оттегля от поста на 4 март.

За влиянието на Реформаторския блок в кабинета пък преди ден говори лидерът в оставка на АБВ Георги Първанов. Пред bTV той нарече реформаторите новото ДПС, тъй като преяждали с власт.

Днес премиерът му отговори косвено през медиите с актуална информация за трудностите, които изпитва постейки: „Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам като съм гладен, но ние с РБ имаме ясно отношения. Там, където партиите имат добри кадри, не ги броя дали са повече или по-малко министри. Нямаме формула с коефициенти колко трябва да получат за своите 8-9%. Имат ли добри кадри, назначаваме. Не считам, че трябва да се използват такива термини като „преяли", „изчегъртали", „извили". Виждате европейците как са постигнали този крепък мир толкова години".