През последните години излизаме от управлението с подвита опашка. Сега БСП иска да покаже, че си е взела изводите и няма да повтори грешките. Това обяви в предаването „Лице в лице” Явор Куюмджиев.

Искането на оставката на Драгомир Стойнев е принципна позиция, защото хора са правели различни грешки и бели, които са ни водели до тежки загуби. „Само ние се правехме, че имаме дрехи, въпреки че хората знаят, че царят в гол”, заяви той.

„Другарят Драгомир Стойнев да си подаде оставката сам, ако има чест и доблест”, призова отново Куюмджиев, който призова оттеглянето на зам.-председателя на левицата в края на април по време на Национален съвет на БСП.

„Може би и други хора са направили грешки в управление, но аз не претендирам да разбирам от всичко, аз разбирам от енергетика и затова смятам, че трябва да се започне от оставката на Стойнев. Нямам нищо лично спрямо Драго”, подчерта бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката.

По думите му и други хора имат вина за загубените избори и то не само тези през 2014 г. „И отново ги правим заместник-председатели на партията, депутати или ги сложихме на удобни места”, каза още Куюмджиев.

„Когато един човек не се справил със задачите, не е слушал тези, които са го съветвали, трябва да си поеме отговорността. Да си министър не означава само да се возиш на Мерцедес и да те пази НСО”, отбеляза още той.

Той нападна бившия икономически министър Петър Димитров, като го обвини в интриги и каза, че ще си търси правата по съдебен път.

Обяснявайки загубите на БСП на изборите Явор Куюмджиев каза, че се е изморил да отговаря за чужди грешки. „Омръзна ми да отговарям, защо не строим АЕЦ „Белене”, защо подкрепихме фашисткото правителство в Украйна”, посочи той.