БСП се отмята от първоначалната идея за ревизия на прехода, смята Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, по повод предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че тя не трябва да се ограничава само до приватизацията.

„Това е нещо като отмятане от първоначалната идея, която излезе от тях и ние казахме, че ще я подкрепим. В момента, в който ние се съгласихме, че ще подкрепим такава ревизия, започнаха да поставят и други условия. При всички разговори така се получава с нашата опозиция”, заяви Велчев предаването „Лице в лице” по bTV.

„Знаем, че при ревизия на всичко през 90-те години, особено за приватизацията, няма как да бъдат анулирани сделките”, призна той. Иначе обаче се получавало, че за 28 г. никой не е виновен за нищо.

„Отчитаме, че ревизията в началото на новия век, беше извършена от тези, които направиха този грабеж ”, отбеляза той.

Декларацията на конгреса на ГЕРБ, че няма да се коалираме с БСП, беше приета, за да покажем ясно на обществото, че нито сме желали, нито имаме желание за такава коалиция, каза още Красимир Велчев.

По думите му това е станало в отговор изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, която твърди, че непрекъснато от ГЕРБ ги канели за коалиция, което не било истина.

Според Велчев се пускат слухове, за да се внесе неустойчивост в сегашното управление.

По въпроса за оставката на вече бившия председател на парламента Димитър Главчев той заяви, че е изживял случилото се по-тежко от самия Главчев.

„Бях обиден, че искат оставката на човек, който спазва основния закон в парламента. Какъв пример даваме - че там, където се коват законите, може те да не се спазват. Главчев искаше да се спази законът, нищо повече”, подчерта Красимир Велчев.

„Да не би Нинова да е над закона или нещо повече от всички останали в парламента”, попита той.

„Аз го изживях по-тежко от самия Главчев. Той каза: Да, виж, не става дума дали имам право или нямам право.Но в никакъв случай ГЕРБ нямаме право преди председателството да оставяме парламента празен. Не  мога и няма да го допусна”, разкри още Велчев.