Лидерът на ДСБ Иван Костов настоява напусналите ДСБ да излязат и общинския съвет в София. Според него това е най-чистият начин да опитат възможностите си и качествата си в политиката на друго поприще.

Двама от напусналите четирима партийци са общински съветници – Прошко Прошков и Христо Ангеличин. Пред bTV Прошков коментира, че остава в СОС, защото нищо не му пречи да продължава да работи и да гони доверието на тези, които са го избирали. Ангеличин пък мотивира оставането си с това, че трябва да изпълнява програмата, писана за местните избори.

Отговорността

„Ние не можем да инвестираме в хора, които не носят доверие. Този екип участва на избори, но очевидно резултатите не бяха добри и те не поеха отговорност за това. Най-разумната стъпка е да инвестираме в други хора, които ще бъдат много по-отговорни”, каза Костов.

Той посочи, че напусналите не са му споделяли мнението си за партията. Но искали още по-отговорни позиции в ДСБ.

"Прошков се кандидатира за лидер на софийската организация на ДСБ и не успя да спечели доверието й. Другите се кандидатираха за други неща и не успяха да ги получат, просто защото партията им ги отказа. При това положение ние ще инвестираме в хора, които ще ценят това, което се прави за тях, за да се опитат да завоюват доверие за нас и за Синята коалиция", каза Костов.

Разочарованието 

Костов каза, че не го разколебава: „Разочарование политиката носи непрекъснато, на мен в големи порции, но, ако ме питате дали това ме разколебава, отговорът е: не”, посочи Костов.

Двама от напусналите тъмно сините - Христо Ангеличин и Петър Николов, избират да работят за проекта на Меглена Кунева "България за гражданите".

Кебабчетата и политиката

„Тези хора ще предадат Меглена Кунева по същия начин, по който предадоха ДСБ. Аз съм гласувал за Прошко Прошков. Моят вот сега е подменен, каза съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров. И добави, че в политиката винаги имало кебапчета, имало и кебапчийски котараци.

"Колкото по-рано подобни хора напуснат Синята коалиция, толкова по-добре. Това нас не трябва да ни притеснява", каза Димитров.