Кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова е предложила Столетницата да има своя собствена телевизия, защото много от социалистите са искали да има медия, чрез която левите идеи да достигат до хората. Това заяви самата тя преди да гласува на партийния конгрес, който трябва да избере нов лидер на партията.

Към момента единствената партия, която официално има своя телевизия е „Атака” – с ТВ Алфа. Освен нея, обаче, НФСБ е председателствана от мажоритарния собственик на СКАТ Валери Симеонов и националистическата партия често е свързвана с медията.

За БСП това няма да е първи медиен проект в най-новата история на партията. Преди евроизборите се появи онлайн радиото „Звезда”, чиято цел беше именно да дава трибуна за лявата гледна точка към различни теми.

Корнелия Нинова подчерта, че по време на изказването си на конгреса на БСП, е поставила въпроси, за идейната чистота, работата с кадрите, приемственост и работа на младите и стари кадри, както и привличане на интелигенция и научни среди в редиците на левицата. По думите й това са били теми, които са вълнували симпатизантите от страната, с които се е срещала.

Нинова заяви, че има и държавнически въпроси, като демографската криза, здравеопазването и земеделието, по които би разговаряла с абсолютно всички политически партии в страната.

Вотът за нов председател на БСП се провежда в НДК с тайно гласуване в НДК. Освен Нинова, в надпреварата участват още Георги Кадиев, Георги Гергов, Драгомир Стойнев, Красимир Янков, Красимир Премянов, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов. Останалите 20 номинирани си направиха отвод.

Преди началото на вота претендентите представиха пред участниците във форума вижданията си за развитието на БСП.