Лидерът на БСП Корнелия Нинова завежда днес дело срещу Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ за твърденията им за "Техноимпекс". Това съобщи лидерът на БСП. 

Тя уточни, че делото ще е за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство, коментира Нинова.

Преди две седмици от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на "Техноимпекс".

БСП ще организира протест пред КЕВР срещу повишаването на цената на водата.

На 15 декември на закрито заседание КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, посочи тя. Категорично се противопоставяме на това увеличение, то не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова, нито е направено обществено обсъждане, каза Нинова.

Тя съобщи, че представителят на БСП в КЕВР няма да участва в заседанието, а в същия ден от левицата ще организират протест в 10:30 пред КЕВР. Това е поредното увеличение на цената на водата, то е драстично и не отговаря на повишението на доходите на хората, поредната стъпка към тяхното обедняване в защита на интереса на монополистите, коментира Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че ще подкрепят ветото на президента Румен Радев върху текстове от бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. Тя отбеляза, че са против мораториума върху новите лекарства.

Нинова съобщи, че утре от левицата ще внесат промени в Наказателния кодекс, с които става престъпление, когато през границата на страната са пренесени лекарствени продукти в големи размери. Сега се третира като митническо нарушение, но не и като престъпление, отбеляза тя.

От БСП предлагат да се криминализира и производството, вноса и износа, съхраняването, търговията на едро и дребно с лекарствени продукти в хуманната медицина, когато това е в нарушение на закона.

Председателят на БСП съобщи, че тази седмица ще се състои вторият кръг разговори с ДПС по вота на недоверие към правителството за корупция и ще решат кога да го внесат.