Стефан Данаилов стана заместник- председател на БСП. На пленум на червената партия той беше избран с най-много гласове.

Сред популярните имена, приели поканата на Нинова да се включат в ръководството, са Стефан Данаилов, Радослав Гайдарски, Весела Лечева. След години отсъствие в ръководството на БСП се връща дългогодишният кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който беше и министър на регионалното развитие в кабинета "Сакскобургготски”.  

Всички 16 предложени от предсeдателя Корнелия Нинова имена за ново Изпълнително бюро бяха одобрени. За първи път обаче се отнемат всички привилегии на членовете на ръководството.  Те няма да получават заплата и да ползват служебни коли. Досега този разход е възлизал на 200 хиляди лева годишно.

В началото на заседанието Нинова предупреди съпартийците си: „Не преговаряме с Бойко Борисов и ГЕРБ, не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения. Никой от нас не е водил предконгресни или слeдконгресни договорки с АБВ за обединение”.  

По думите й АБВ е част от политическото статукво, а БСП е партията, която може да промени статуквото.

Корнелия Нинова предлага вътрешен референдум в БСП за това как и с кого партията да участва в президентските избори. Една от основните причини е, че членовете на Столетницата са разделени по въпроса за или против Георги Първанов.

Новото ръководство на БСП веднага тръгва на обиколка в страната, за да мобилизира структурите за предстоящите избори.