„Реформаторският блок категорично ще има свои кандидати за президенти”, заяви Корман Исмаилов в предаването „Лице в лице”. Той напълно отхвърли всякакви спекулации и слухове, че реформаторите може да подкрепят кандидат на ГЕРБ в президентската надпревара.

„Силно вярва, че ще успеем да номинираме единна двойка кандидат-президенти и с това да завършим цикъла по съюзното ни споразумение”, допълни още Исмаилов.

По думите му вътре в коалицията има спор дали да се организира конгрес преди или след президентския вот, но по-скоро ще бъде след.

„Вече се дискутират критериите за бъдещите кандидати за президент, като до края на юли този процес ще бъде финализиран”, допълни още Исмаилов.

Той допълни, че реформаторите по-скоро ще заложат на гражданска фигура, отколкото на политическа, защото може да се провокира напрежение вътре в коалицията.

Вътрешни борби

„Има различна оценка по отношение на политиката както на блока, така и на правителството. Мисля, че като минат тези избори ще направим един анализ и ще се разбере дали ще надделее проправителствената или опозиционната линия на коалицията”, коментира Исмаилов.

По думите му има шанс реформаторите да продължат напред заедно.

„Хората ни приемат, защото сме много прозрачни. През дебат и дискусии се опитваме да достигнем до най-добрите решения. Важно е за нас да не правим компромиси с ценностите и принципите си, мисля, че това ще ни насочи накъде да вървим”, допълни той.

Черноморски флот

„Въпросът за съставяне на общ Черноморски флот с Румъния и Турция срещу Русия никога не е стоял на дневен ред”, категоричен е Исмаилов, който е член на комисията по отбрана от близо 2 години.

Той допълни, че България винаги е била много внимателна в това какви позиции заема.

„Премиерът Бойко Борисов се опита рязко, остро и превантивно да даде своето послание към обществото и тези, които го провокират”, коментира Исмаилов реакцията на премиера.

„Струва ми се, че неговите реакции са на спекулативни въпроси”, допълни той.